HTML

pillanatok az életemből

Miről szó a blogom semmiről csak leírok egy két dolgot ahogy én láttam én éreztem

Friss topikok

Linkblog

Jónás

2010.12.30. 09:23 NaliS

  Nagyon aktuális bibliai történet mostanság Jónás és a cet meséje. Jónás feladatot kap a fensőbb hatalmaktól de Ő 180 fokkal elfordulva ettől megpróbál elmenekülni a saját karmája elől. Tengerre száll ahol óriási viharba kerülve lesodródik a hajóról és egyszer csak egy cet gyomrában találja magát. Ahol sötét van és csak Ő és a hite van  Mindannyiunk a cet gyomrába születünk. 

  A cet gyomrában vergődve ami nem más mint a saját húsod börtöne nem olyan nehéz a felismerés hogy ennél sokkal több vagy. Nem csak egy porhüvely vagy, lelked van. Az állatok csak ösztönből élnek nincs egójuk nem boldogok nem szomorúak mindent elfogadnak ahogy van, alkalmazkodnak. Az ember sorsa nehéz, értelme van nem hinni akar hanem tudni, nem ismerve fel a tényt ami minden pillanatban a lába előtt hever, nincsen tudás hit nélkül. Mert hit kell ahhoz hogy bármibe belekezdj hiszen akkor még nincs tudásod csak hited van hogy Te akarod ezt és ahogy végrehajtod mit elterveztél közben a tapasztalatok a türelmed az értelmed odafordításával megtanulsz valamit és ez csak a Tiéd lesz s nem veheti el Tőled már soha senki.

    A hit nem csak a tudáshoz kell. A bizalom is hit csak más környezetben használja a magyar nyelv ezt a szót. Mert amikor arról beszélünk hogy bízok valamiben vagy Valakiben akkor nem másról van szó…van hitem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mcali.blog.hu/api/trackback/id/tr12547619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása